Riigiprokuratuur on algatanud kriminaalmenetluse, mille raames uuritakse looduskaitseliste piirangutega kinnistute vahetamist riigile kuuluvate kinnistute vastu.

Uurimise all on võimalik ametialane kuritegu seoses eelmainitud kinnistute vahetamisega, teatas Delfile riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Seoses kriminaalmenetlusega otsis kaitsepolitsei 3. oktoobril läbi maa-ameti ning kümmekond ehitus- ja kinnisvaraarendusega tegelevat ettevõtet. Merko grupiga on neist seotud mõned.

Praeguseks hetkeks kedagi vahistatud ei ole, menetlustoimingute tegemiseks on kahtlustatavatena kinni peetud neli isikut. Eesti Raadio andmeil on kinni peetud maa-ameti peadirektor Kalev Kangur ja maa-ametile elamumaade eest vahetuskaubana piirangutega krunte pakkunud ettevõtjad Tullio Liblik ja Einar Vettus.

Postimehele teadaolevalt võib neljandaks kahtlusaluseks olla OÜ Mell juhataja ja respublikaanist Tartu linnavolikogu liige Tarmo Pedjasaar.

Tema osaühing müüs Eesti Ekspressi andmeil Vettusele kaks metsaga kaetud maalahmakat Võrumaal. Vettus vahetas need riigiga magusamate kruntide vastu.

Kriminaalmenetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ja juhib riigiprokuratuur.