"Ma olen elanud nii, et mingit põhjust mind saastaks nimetada ei tohiks olla," rääkis Reemann Delfile. "Ma ise kaldun arvama, et lahkujaid saastaks nimetades näitas Ojuland Eesti rahvale, kes ta on."

Reemanni sõnul laimab Ojuland parteist lahkujaid ja tegelikult valetab Ojuland ise. "Ma ei taha teda solvata, kuigi tema solvas mind, aga see on lihtsalt tema tase. Las ta olla, eks aeg loksutab asjad paika," rääkis Reemann.

Ei tee poliitikat südamega

Reemanni sõnul ei tee Ojulandil poliitikat tegelikult südamega ja tema ainus eesmärk on püsida meeleheitlikult Eesti poliitikas. Seda seletab Reemanni sõnul seegi, et kui Ojuland juba debatisaadetes ei tea, millest ta räägib, on see märk sellest, et ta ei tee seda asja südamega.

"Tahtsin uskuda, et olenemata sellest, mis ta varem tegi, siis tema ideed on üllad ja head ja kui ta soovib neid ellu viia, siis ta peab väljapoole ka jätma tugeva mulje," rääkis Reemann. "Aga kahjuks, mida aeg edasi, seda enam hakkas tunduma, et üllad ideed olid ainult kattevarjuks ja ta ise tahab meeleheitlikult püsida areenil." 

Reemann rääkis, et vorst on kahe otsaga - ükskõik kummast otsast sööma hakata, maitse on ikka sama. Ta kõrvutas seda poliitikaga ja rääkis, et kui poliitiku isiklik eesmärk on sama, mis teenib rahvast sama palju kui inimest ennast, siis pole selles midagi halba. Näiteks kui inimene läheb kohalikku volikokku sellepärast, et talle teevad muret halvad teed ja ta hakkab seal teede ehituse eest seisma, siis on see õige. 

"Kristiina puhul oli näha, et ta ajab ikka kitsalt oma rida," sõnas Reemann. "Ma astusin erakonnast välja sellepärast, et minu südametunnistus ei lasknud seda niimoodi edasi teha."

Ei tülitsenud ega kakelnud

Reemann meenutas, et Ojulandiga nad ei tülitsenud ega kakelnud. "Meil olid eriarvamused, kuidas juhtida seda erakonda, mille Kristiina ellu kutsus," meenutas Reemann. "Mul ei ole oskusi, kuidas teha head erakonda, aga mul on oskus ära tunda, kui midagi tehakse valesti. Ma ei salli valetamist, aga Kristiina puhul oli seda väga palju."

"Kristiina on püüdnud pisendada minu tööd ja panust erakonda," sõnas Reemann. "Ma ei taha hakata tsiteerima meie kirjavahetust, aga olen teinud kindlasti väga palju ettepanekuid."

Reemann meenutas, et temast sai RÜE aseesimees detsembris samal koosolekul, kui toonane aseesimees Margus Annuk taandas ennast aseesimehe kohalt kui ka juhatusest.

Margus Annuk lahkus erakonnast

Tänase seisuga on erakonnast lahkumise avalduse esitanud ka Margus Annuk. "Samas tean, et lahkumisavaldusi peaks laual olema palju, mida lihtsalt ei kanta läbi, kuna võib olla oht, et siis ei ole enam erakonnas vajalikku arvu inimesi. Arvan, et neid võib olla nii palju, et peale läbikandmist oleks RÜE-s vähem kui 500 hinge!" rääkis Reemann.

Reemanni sõnul on see laim, mida Ojuland on tema kohta uudistes rääkinud. "Ta on rääkinud, et ma ei ole võtnud koosolekutest osa," kõneles Reemann. "Olen füüsiliselt puudunud kahelt koosolekult ja neilgi osalesin Skype teel. Viimasest üldkogust ma ei saanud enam osa võtta, sest ma astusin erakonnast välja ja teavitasin sellest 30. jaanuaril ka paari juhatuse liiget kui ka tegevsekretäri Kerli Greeni. Kristiina on tahtnud jätta avalikkusele muljet, et erakonnast lahkus üks mõttetu vennike, kes ei sobinud neile isegi parlamenti kandideerima."

Reemann selgitas, et ta ei kandideerinud sellepärast, kuna pidas seda juba eos läbikukkunud ponnistuseks. "Kõiki asjaolusid arvestades pakkusin, et erakonda toetab maksimaalselt 5000 valijat," ennustas ta.

Lähedastel puudus usk

Reemann meenutas, et juba siis, kui Ojuland teda parteisse kutsus, ei pidanud elukaaslane seda heaks plaaniks. "Naine ütles, et tema ei sa tunda uhkust sellest, et tema mees on sellises erakonnas," kõneles Reemann. Ka sõbrad ei toetanud teda kunagi erakonna asjades, kuid pärast väljaastumist on ta sõpradelt ja tuttavatelt just toetust pälvinud. 

Reemann usub, et RÜEst ei saa asja nii kaua kui Kristiina Ojuland on selle eesotsas. "Meid, väljaastujaid, süüdistatakse, et oleme erakonnale vee peale tõmmanud, aga Kristiina on oma tegevusega juba ammu need vetevood valla päästnud," kõneles Reemann. "Need, kes täna RÜE nimekirjas parlamenti kandideerivad, ei jõua kuskile, Kristiina on tegelikult neile paljudele tublidele inimestele takistuseks."

Reemann ei osanud Ojulandile edasi tegutsemiseks midagi head soovitada. "Kui sa oled nii tugevalt läinud poliitikasse, siis sealt tagasiteed tegeliku töö juurde vist ei ole," tõdes ta.

Riigikogus kaob inimene karja sisse

Reemann, kes kunagi kuulus Reformierakonda, arvab teadvat, kuidas töötavad Reformierakond, IRL, sotsid ja Keskerakond. "Mul on siiralt kahju Anvar Samostist ja Kalle Muulist, keda ma olen hinnanud. Nad lähevad sinisilmselt IRLi, uskudes, et nad saavad seda muuta," kõneles Reemann. "Sul võib olla üllas ja hea idee Eesti inimestele, aga kui see ei too parteile valijate hääli, siis sellega tegelema ei hakata."

"Kui mina liitusin RÜEga, tahtsin uskuda et see on erakond, kes on alternatiiv tänastele parlamendi erakondadele, aga praegu usun, et ainult Vabaerakond ja ka EKRE on need jõud, kes võimelised midagi ellu viima. Valige SDE, IRL, Keskerakond või Reformierakond ja kõik jätkub sama moodi," ennustas Reemann ja lisas, et kui inimene on riigikokku valitud täna seal olevate erakondade hulgast, siis kaob ta sinna karja sisse olenemata sellest, mis oli või on olnud tema missioon. "Täna saame lugeda ja kuulda pea igapäev endiste või ka praeguste saadikute käest tõde, see võib olla ainult jäämäe tipp!!"