Samuti tuleks vältida lume ja jää kogunemist katuse räästarennidesse ning sadevee äravoolutorudesse ja -lehtritesse, kuna see võib kahjustada sadeveesüsteeme ning takistada katuselt sadevee ärajuhtimist.

Ehitise ohutuse eest vastutab omanik, kelle kohustuseks on muuhulgas korraldada ka õigeaegsed lumekoristustööd, vahendas Raepress.

Juhul, kui ehitise valdajatel on vaja professionaalsete katusepuhastajate abi või rentida tõstukit võib helistada Tallinna abitelefonile 1345.

Ehitise omaniku kohustuste eiramise korral võib füüsilist isikut karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut ja juriidilist isikut kuni 32 000 eurot.

Tänavatel liikujatele ohtlikest purikatest ja lumevallidest katustel võib teatada munitsipaalpolitseile telefonil 14 410.

Kõnniteede libedusetõrje peab korraldama teega piirneva kinnistu omanik

Kõnniteeded tuleb puhastada vastavalt vajadusele

Samuti tuletab kommunaalameti hooldusosakond meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega piirneva maja või kinnistu omanik ja libeduse tõrjet peab tegema mitte ainult hommikuti vaid vastavalt vajadusele.

Tallinna territooriumil tuleb kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumisel kasutada 2-6 mm läbimõõduga graniit- või paesõelmeid. Soola kasutamine libedusetõrjeks on kõnniteedel keelatud.

Kõigil linnakodanikel palutakse olla eriti ettevaatlikud ja varuda aega sihtpunkti jõudmiseks. Jalakäijad peaksid arvestama võimaliku libedusega ja kasutama ilmaoludele vastavaid, talviste tallamustritega jalanõusid.

EMHI tänase prognoosi levib saartel algav vihmasadu levib mandrile ja läheb ida pool üle lörtsiks. Kohati sajab ka lund. Õhtupoolikul muutub sadu intensiivseks. Mandril on jäiteoht!

Tuul pöördub edelast kagusse ning tugevneb 7-13, saartel ja rannikul 10-14, pärastlõunal puhanguti 18 m/s. Õhtul pöördub tuul saartel loodesse ja jätkab tugevnemist. Õhutemperatuur on 0..+4°C.