Assamblee suurkogu peateemaks on üldised poliitilised seisukohad koolihariduse kohta. Mullu novembris koostas ühendus oma kohalike arutelude alusel dokumendieelnõu, mille peamised teemad on õppeprotsessi sisu, eksamite süsteem ja õpilasesinduste roll ning seda eelkõige uue põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse valguses, teatas haridusministeeriumi pressiesindaja.

„Õpilasesinduste Assamblee on näidanud ennast väga aktiivse kaasarääkijana Eesti hariduskorralduses,“ ütles minister Lukas. „Nüüd on noortel valminud platvorm, mis keskendub õppimise-õpetamise sisulistele küsimustele ja seab kõige olulisemaks kvaliteedinõude. Just valikute võimalusele ning analüüsile ja mõitmisele keskendumisele panustasime ka uut õppekava tehes. On hea, et õpilased ise toetavad uue õppekava põhimõtete kiiret ellu rakendamist.“

Minister tõstis esile, et gümnaasiumide eesti õppekeelele üleminekut on vene õppekeelega koolide õpilasi koondav organisatsioon juba varem toetanud ning teinud häid ettepanekuid selle sujuvamaks tehniliseks korraldamiseks.

„Gümnaasiumid lähevad peamiselt eesti õppekavale üle pöördumatult ja järjekindlalt, nüüd on tarvis arutada, kuidas jätkuvalt tõsta ja muuta ühtlasemaks eesti keele õppimise taset põhikoolides ja lasteaedades,“ lisas Lukas.