„Kõik lapsed on erilised – nagu kodus, nõnda ka koolis,“ ütles Lukas. „Toetan mitmekesisust ja erinäoliste koolide olemasolu. Nii uue põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega kui ka oma igapäevase tegevusega oleme andnud koolidele võimaluse kõiki lapsi individuaalselt kohelda.“

Õpetaja peab suutma märgata ja toetada kõiki lapsi - nii vaiksemaid kui ka äkilisemaid, ent koolikiusamise suhtes peab valitsema nulltolerants, rõhutas minister.

Täna on Tartus koos ümarlaud „Südamega kool“, kus räägitakse sellest, kuidas aidata probleemidesse sattunud noori taas ühiskonda sulanduda ja leida elus oma tee. Ümarlaua on kokku kutsunud Tartu Waldorfgümnaasium koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

Ümarlaua kokkukutsumise põhjuseks on asjaolu, et aina sagedamini kogeme keerulisi lapsi ja noori enda ümber. Lihtsam tundub neid lapsi endast eemale tõrjuda selle asemel, et otsida probleemse käitumise tagamaid ja toetada isiksuse arengut. Ümarlaual räägitakse, kuidas selles olukorras täiskasvanuna hakkama saada ning mida saavad kodu, kool ja ühiskond koos teha, et aidata raskustesse sattunul taas kogukonda sulanduda.