"Kõige olulisem, mida ühiskond peab silmas pidama, on see, et
action
-filmid, kus kangelane marsib hõlmad laiali mööda tänavat ja valimatult tulistab konflikti lahendamise nimel, on leidnud tänuliku publiku," rääkis Lukas Delfile.

"Tähtis on motivatsioon saada kangelaseks massimõrva läbi ja siis on glamuurse meedia matkimine väga tihti kahjuks," sõnas minister.

Lukase hinnangul tuleks igal sammul mõelda lisaks noorte õpetamisele ka noorte kasvatamisele ja solidaarse ühiskonna loomisele. "Koolis tuleb tähele panna kaasõpilasi, nende olukorda, nende kujunemist. Rohkem rääkida ja olla osavõtlik," selgitas ta.

Haridusministri kinnitusel tuleks tõsiselt mõelda sellele, kuidas kaitsta ühiskonda kollektiivse enesetapu eest muutuvas keskkonnas ja väga intensiivse meelelahutusmaailma tingimstustes. "Me peame oma ühiskonda kaitsma selliste hullumeelsuste eest."

Eesti koolides reaalselt tehtavate sammude näitena tõi minister välja kriisiolukordade haldamise ja koolikiusamise vähendamise koolitused direktoritele ja õpetajatele.

Näiteks riigikogu menetluses olevasse põhikooli- ja gümnaasiumi seadusesse on haridusministeerium Lukase kinnitusel kirjutanud sisse terve kooliturvalisust puudutava peatüki.