Virtsu sadamast eile kell 16.25 väljunud praamil Hiiumaa viibinud Delfi lugeja sõnul märgati esmalt vees hulpivat jetti ning seal kõrval oranžikat päästevesti. "Kuid lähemal vaatamisel oli näha, et seal oli inimene, kes hoidis jetist kinni," kirjeldas pealtnägija.

Vaatepilt ei jäänud märkamatuks parvlaeva meeskonnaliikmetele ning nii käivitati päästeoperatsioon. Esmalt jäeti praam keset merd seisma ning sellest teavitati ka reisijaid. "Kapten ütles, et meeskond läheb merehädalisele appi," vahendas pealtnägija laeva siseraadios kuuldut.

Seejärel lasid meeskonnaliikmed päästekaatri mööda praami külge alla ning see sõitis kannatanu juurde. Algselt pandi jett kaatrile sleppi, kuid kuna see aeglustas oluliselt kannatanu toimetamist kaldale, jäeti jett mõneks ajaks keset vette hulpima.

"Nad jätsid jeti keset väina ja viisid kannatanud kaldale. Praam jätkas sõitu ning hiljem läks kaater jetile järele. Hiljem bussiga maha sõites jalutas mees saunalina ja päästevestiga mööda kaid," kirjeldas pealtnägija.

Hoogne jetisõit äratas tähelepanu

OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin täpsustas, et Kuivastust 16:25 väljunud parvlaev Mercandia laevajuhid märkasid Kuivastu lähistel hoogsat jetisõitjat, kes mõni aeg hiljem oli vees ujumas. "Mercandia kapten Ringo Koppel andis info edasi Virtsust 16:25 väljunud parvlaev Hiiumaa meeskonnale palvega jälgida, kas võib olla vaja abi," täpsustas Hiiuväin.

Parvlaev Hiiumaa kapten Aidar Lees-Leesmaa otsustas alustada merepäästeoperatsiooni, kuna jetisõitja oli klammerdunud veesõidukit külge, kuid ei olnud suutnud vinnata end uuesti sõiduki selga. Päästeoperatisooni läbiviimisel osalesid aktiivselt veel vanemtüürimees Arvo Suurhans ja pootsman Marek Kivi oma tekimeeskonnaga, kes veeskasid kiirvalvepaadi ja tõid merehädalise parvlaeva Hiiumaa pardale. Merepäästetöödega oli seotud kogu parvlaev Hiiumaa meeskond.

"Kiitus ja tänu laevaperedele, et nad lisaks oma pingelisele põhitööle jõuavad märgata ja professionaalselt reageerida ka kõigile teistele merel toimuvatele sündmustele," sõnas Hiiuväin.

Vahejuhtumi tõttu väljus parvlaev Hiiumaa Kuivastust 17:00 asemel 17:30.