Et konkurenti teolt tabada, tegid lehed hiljuti eksperimendi - 11. oktoobril avaldas Võrumaa Teataja fiktiivse leinateate Jevdokia Nikandrova lahkumise puhul. 29. veebruaril 1929 sündinud Jevdokia surmast teatas nädal hiljem ka Lõunaleht, ehkki sellist isikut pole tegelikult olemas ning aastal 1929 polnud ka 29. veebruari, on kirjas ETV saate "Pealtnägija" Facebooki seinal.

Lõunalehe peatoimetaja Urmas Paidre helistas peale loo Delfis ilmumist Delfi toimetusse ja selgitas, et Pealtnägijas kirjeldatu on vaid osaliselt õige. Lõunaleht ei kopeeri Paidre sõnul kuulutusi, vaid on üksnes avaldanud inimese lahkumise fakti. Tal oli ka oma selgitus selle kohta, miks maakonnalehed Lõunalehe peale nii pahased on.

"Kohalikud lehed on muidugi hästi marus, sest nemad teenivad inimeste surma pealt," lausus Paidre. "Nad arvavad, et surmainfo on miski, mille pealt nad saavad teenida." Maakonnalehti muudab Paidre sõnul pahaseks see, et Lõunalehte lugevad inimesed saavad teada, kes surnud on.

Paidre oli välja arvutanud, et ühe 18-aastaselt surnud noormehe surmakuulutuste pealt teenis Võrumaa Teataja 4000 krooni. Lõunaleht pakub küll ise ka tasuliste surmakuulutuste avaldamise teenust, aga seda maakonnalehtedest mitu korda odavama hinnaga.

Paidre sõnul käituvad nad täpselt samamoodi kui vallalehed. Surmainfo pole salajane ja Lõunaleht lähtub sellest, et selle info jagamine nende lugejatega pole keelatud. Tegemist pole ka surmakuulutustega, vaid lihtsalt teadetega inimeste surmast. 

Andmekaitse inspektsioon kommenteeris "Pealtnägijale", et säärane käitumine pole küll ilus, aga ei riku seadusi.