"Tänan kohalikke elanikke ja kohalikku võimu mõistva suhtumise eest. Kaitsevägi peab olema valmis ka sisejulgeoleku toetamiseks kriisisituatsioonides ning seepärast harjutamegi," ütles kaitseväe peastaabi teatel Lõuna kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Vahur Murulaid.

Õppusel "Rahulik kodu" harjutavad Lõuna kaitseringkonna kaitseväelased koostöös kaitseliitlastega, politseiametnikega ja päästjatega reageerimist erinevatele kriisisituatsioonidele.

Neljapäeval kell 12-16 suletakse liiklusvahenditele ühesuunaline Võru tänava lõik Väike-Tähe ja Riia tänava vahel. Liikus on sellel ajavahemikul ümber suunatud Väike- Tähe ja Riia tänava kaudu. Võru tänavalõigul korraldavad liiklust kaitseliitlased ja politseinikud. Alates kella 13 on suletud sama tänavalõigu KVÜÕA poolne kõnnitee, jalakäijad saavad kasutada suletud tänava teist kõnniteed. Võru tänaval asuv bussipeatus on ajutiselt ümber tõstetud Riia tänavale.

Õppus "Rahulik kodu" on kaks korda aastas läbi viidav sisekaitseõppus, millega kontrollitakse Lõuna kaitseringkonna alluvuses ja vastutusalal paiknevate üksuste valmisolekut. Esimene selline õppus oli 2010. aastal.