Mäe-Ura talu peremees Jaak Sepper kinnitas Võrumaa Teatajale, et kui telerit vaadates on isu kohvi keeta, siis tuleb teler välja lülitada, või kui külmik töötab, siis laelampe põlema panna ei saa, ning sellepärast saab külmikut sees hoida ainult valgel ajal.

“Samad hädad on ka naabrimeestel Lembitul, Tõnisel ja Kaljul. Mullu kevadel käisid siin tähtsad asjamehed ja lubati, et kõik saab korda,” ütles Sepper. “Ostsin siis suure rõõmuga endale elektririistu ja pumba, et saab ometi jõest vett pumbata, kuid nüüd on lubadusest juba poolteist aastat möödas.”

Mõniste vallavanema Tõnu Lindebergi sõnul kalkuleeris Eesti Energia, et Karisöödi liini rekonstrueerimine läheb maksma umbes 600.000 krooni ja sellega kõik piirduski.

Regionaalminister leidis aga mullu, et võib-olla tuleks hoopis majapidamised mujale viia. Pole inimest, pole probleemi. Sarapuu talu peremees Helmut Kalamees meenutas aega umbes 40 aastat tagasi, kui metskonna rahadega veeti tallu liin Lätist ja seda mööda tuleb vool praeguseni.

“Pinge üle ma ei kurda. Ainult et Läti elekter, mis tegelikult tuleb Narvast, on kallim kui Eesti oma ja tasuda tuleb selle eest Apesse lattides. Õnneks ei pea iga kord ise elektriraha sinna viima, sest seda teeb üks tragi abiline,” ütles Kalamees.

Sel sügisel langes Sarapuu talu liinivaraste ohvriks. “Olin just saunas, kui korraga elekter ära läks,” rääkis Kalamees. “Märkasin, et minu Lätimaa naabril aga tuli põleb. Helistasin kohe Apesse ja hiljem sain teada, et vargad olid jõudnud kolm postivahet liini maha võtta. Vargaid küll kätte ei saadud, kuid õnneks tegid lätlased liini väga kiiresti korda.”

Reklaamis kutsub Eesti Energia Teeninduse Kagu-Eesti müügijuht Meelis Anepaio kliente oma elektriasju korda tegema juba täna. Karisöödi rahvas jääb ootama, mida vastavad Eesti Energia asjatundjad neile.