Inimesed kurdavad maavalitsuse kehva tööd planeeringute järelevalve osas, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Siseministeeriumile on laekunud märgukirju, kus juhitakse tähelepanu planeeringute kehtestamiseelse järelevalve ebaühtlase kvaliteedi üle.” Teiste hulgas on ministeeriumile märkusi esitatud ka Harju maavanema töö kohta.

Ministeeriumile laekunud kirjades on toodud näiteid planeeringutest, mis on saanud maavanema heakskiidu ja kehtestatud, kuid mille kehtestamisotsuse on kohus hilisemas kohtuvaidluses tunnistanud õigusvastaseks.

Samuti heidetakse maavanemale ette puudulikku järelevalvet planeeringute menetlusvigade osas ja tähelepanematust selles, et planeeringutes toodud lahendused pole piisavalt põhjendatud. Ette heidetakse sedagi, et maavanem pole pööranud tähelepanu, kas detailplaneeringud on koostatud vastavuses kehtestatud üldplaneeringutega.

Harju maavalitsuse maasekretär Leevi Laever, kes täidab puhkusel oleva maavanema Värner Lootsmanni kohustusi, ütles, et siseministeeriumi kiri jättis väga kummalise mulje. “Kiri oli äärmiselt vastuoluline ning konkreetsetele juhtumitele ei viidanud,” ütles maasekretär.