"Mina lähtusin sellest, mida härra Paavo Pettai oli mulle öelnud. Ta ütles mulle ka eelmise nädala seisuga, et garantiikirjad on tema juures seifis. Nende käikuminekuks on tarvis, et ta annaks need kolmandale osapoolele," selgitas Loone "Aktuaalsele kaamerale", vahendab ERRi uudisteportaal.

"Isegi sellest [tänasest] hagist ei selgu, et ta oleks midagi sellist teinud. Minu kõige paremate teadmiste kohaselt ta ei ole. Saan anda infot, mida Pettai mulle andnud on," lisas Loone.

"Arvan, et me saame ka nüüd oma asjad vaieldud arbitraažikohtus ja jõuame tulemiks lahendile, mis on Keskerakonnale soodne," ütles Loone, viidates pikaaegsele koostööle Pettaiga.

Keskerakonna vastu esitati seoses Paavo Pettaile antud garantiikirjadega hagi 730 000 euro suuruse nõudega. Loone sõnul jõudis hagi temani kolmapäeval ja selle esitas OÜ Midfield.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et kuigi seni on räägitud, et reklaamiärimees Paavo Pettai firmale OÜ Midfield antud garantiikirjad, mille allkirjastas 2014. aastal Keskerakonna toonane peasekretär Priit Toobal, pole veel erakonnale rahalisi nõudmisi toonud, näitavad vaidlused Eesti kaubandus-tööstuskoja arbitraažikohtus ning Harju maakohtu määrus, et Pettai on garantiikirjad käiku andnud. See tähendab, et Keskerakonnal on vaja Pettaile maksta üle 700 000 euro.

Keskpartei kinnisvarale seati eelmisel nädalal Harju maakohtu määrusega 800 680 euro suurune kohtulik hüpoteek.