"Augusti alguses pöördus minu poole meie erakonna esimees Edgar Savisaar ja palus mul selgitada asjaolu, kas eelmine peasekretär Priit Toobal on väljastanud OÜ-le Midfield garantiikirju ja juhul kui see nii on, teha kindlaks, kas OÜ Midfield on valmis neid meile mingisugustel tingimustel tagastama," kirjutas Loone.

"Ma hakkasin selle probleemiga kohe tegelema, võttes ühendust nii Priit Toobali kui OÜ Midfield esindaja Paavo Pettaiga. Härra Paavo Pettai võttis pärast esimest kohtumist minu ja Priit Toobaliga mõned nädalad mõtlemisaega selle kohta, kuidas edasi minna. Vahepeal kohtusin meie advokaatidega, et garantiikirjade õigusseisundi üle nõu pidada. Kuna härra Paavo Pettai muutus augusti lõpus mõnevõrra vähem läbirääkimisaltiks, siis otsustasime koos erakonna esimehega, et garantiikirjade probleemiga tegelemiseks tuleb palgata eraldi juristid."

"Pärast erinevate variantide kaalumist jäi sõelale Paul Varuli büroo, kes on selgelt ühed Eesti paremad võlaõigusspetsialistid. Varuli büroo esialgne õigusanalüüs kinnitas juba kujunenud seisukohta, et garantiikirjade alusel saab õigustatud nõudeid esitada ainult siis, kui OÜ Midfield annab garantiikirjad mõnele kolmandale isikule oma võlgnevuste katteks. Seda meie teada ei ole toimunud tänaseni, kolmandate isikute nõuded puuduvad ka Midfield OÜ poolt esitatud esialgses arbitraaži nõudes," lisas Loone.

"Loomulikult lähtusin oma tegutsemises põhimõttest, et meie erakonna siseasjad ei jõuaks ajakirjandusse - see oleks tol hetkel võinud kahjustada Mailis Repsi presidendikampaaniat ja meid kõiki. Mul on väga kahju, et kõik erakonna juhatuse liikmed meie tegevusse seesuguse hoolivuse ja konfidentsiaalsusega ei suhtunud."

"Juhatust teavitati esimesel juhatuse koosolekul, mis toimus pärast seda, kui ma olin hakanud garantiikirjadega tegelema. Mul ei ole kombeks teha palju kära ei millestki, tahtsin enne juhatusele aru andmist olla täiesti kindel selles, milline on meie reaalne olukord. Erakonna esimees oli pidevalt kõigest teadlik, seega ei ole ma hoidnud midagi erakonna juhtkonna eest salajas."

"Ma loodan, et minu hea nime teotamine nüüd lõppeb, muidu ei jää mul muud üle, kui kohtu poole pöörduda. Ma ei tahaks seda teha. Mulle piisab ka lihtsalt avalikust vabandusest."

"Mulle teeb väga muret see, et erakonna juhatuse liikmed on pannud kahtluse alla meie esimehe kaheldamatult hea otsustusvõime ning kindluse erakonna juhtimises. Seesuguse juhatusega on mul peasekretärina kindlasti raske või isegi võimatu koos töötada ja just seepärast ei vaidlustanud ma kohtus oma tagandamist, ehkki võimalust selleks oleks. Meie dokumendid ei reguleeri kuidagi peasekretäri tagandamist, kuid sätestavad täpselt, et peasekretär määratakse ametisse esimehe ettepanekul. Õigusnormide sümmeetriast lähtudes võib näiteks väita, et ka tagandamiseks on vaja esimehe ettepanekut," arvas Loone.

"Ma saan aga väga hästi aru, et tegemist ei ole garantiikirjades – sest ma olen selle probleemiga tegelenud kiiresti, efektiivselt ja erakonna huvides. Probleem on selles, et teatud juhatuse liikmed ei usalda Edgar Savisaart liidrina, kuid ei julge seda välja ütelda ja seepärast ründasid mind. See oli poliitiline rünnak, ma võtan seda poliitilise rünnakuna ja kutsun ka teid võitlema poliitiliste vahenditega."