Teades, milline finantssilmus on seotud ETV kaela, kutsume eesti kultuurirahvast kinkima ETV-le oma filme, etendusi, kontserte, muusikapalasid, kunstiteoseid, videoprogramme, teatas BNS-ile allakirjutanute nimel Mark Soosaar.

“Viimasel ajal on ETV ekraanil suhteliselt vähe eesti autorite muusikat, filme, täielikult puuduvad kunstisaated,” kirjutatakse üleskutses. “On aeg taastada regulaarsed lastesaated. Olgem siis helded ning ärgem küsigem kõigi oma ETV-s esinemiste eest tasu.”

Ühispöördumisele on alla kirjutanud kunstnik Jaan Elken, ooperilaulja Pille Lill, laulja Reet Linna, lavastaja Elmo Nüganen, meediaõppejõud Linnar Priimägi, filmilooja Rein Raamat, laulja Siiri Sisask, filmirežissöör Mark Soosaar ja kirjanik Arvo Valton.

Allakirjutanud on seisukohal, et ainult raha pole see, mis päästaks riigile ja rahvale kuuluva avalik-õigusliku televisioonikanali.

“Meie arvates on vaja teadvustada, et just omakasupüüdmatu ning aateline suhtumine aitab Eesti Televisioonil kõige raskemad ajad üle elada,” kirjutavad kultuuritegelased.

Kultuuritegelased soovivad, et edaspidi muutuks rahvustelevisiooni juhtimine avatumaks ning see usaldataks rahva poolt austatud, rahvus- ja maailmakultuuri seostes hästi orienteeruvate inimeste kätte, selleks peaksid ETV programmi nõukogus osalema eri eluvaldkondade autoriteedid.

Pöördumises kutsutakse ka riigikogu üles läbi vaatama ringhäälinguseadust.

“Loodavad seadused ning poliitikute langetatud otsused peavad tagama rahvustelevisiooni jätkuva arengu,” seisab pöördumises.