17. mai varahommikul leiti Maardus prügikonteinerite kõrvalt karbist räpase kaltsu seest kuus vastsündinud koerakutsikat. Öö oli olnud külm ning ELS toimetas kutsikad kiiresti loomakliinikusse. Kaks kutsikat surid nõrga tervisliku seisundi tõttu ning alles jäänud nelja isase kutsika eest kannab selts oma vabatahtlike abiga hoolt - maksab ravikulud ja otsib neile häid kodusid.

15. juunil päästis Maardu linna elanik turul jalahoope saanud ühekuuse kutsika koerapoegi müünud mehe käest. Järgmisel päeval õnnestus tal politsei sekkumisele viidates päästa ka ülejäänud kaks kutsikat. ELS toimetas peksa saanud kutsika Loomade Kiirabikliinikusse, kus ta veetis öö tilgutite all.

Kuigi kutsika paremal küljel oli ulatuslik verevalum, pääses ta luumurrust. Tänaseks kosub ta hoiukodus, saab ravi ja hakkab peagi ELS-i abil kodu otsima. Tema mõlemad pesakonnakaaslased on endale kodu juba leidnud.  

„Viimasel ajal on tulnud väga palju teateid Maardu ümbruses ja Jõelähtme vallas paiknevate aiamaade kodutute koerte ja loomade hülgamise kohta," ütles ELS-i loomade otsese abistamise koordinaator Kaia-Leena Pino ning lisas: „Meie peamine palve inimestele on soovimatute järeltulijate vältimiseks oma koerad-kassid steriliseerida või kastreerida. Samuti palume abivajavaid loomi märgata ja neist teada anda kas pöördudes politseisse või helistades meie infonumbril 5267117."

Loomakaitseseaduses on määratletud nii looma peksmine kui ka looma hülgamine lubamatuna ehk väärteona, mis on karistatav. ELS on tänulik igasuguse abistava info eest mõlema Maardu juhtumi kohta.

Nii Maardu kui ka paljude teiste loomade abistamist ja ravikulude katmist saab toetada igaüks annetades Eesti Loomakaitse Seltsi kontodele SEB EE791010002019856000 ja Swedbank EE332200221041248998 või helistades annetusnumbritele 900 7225 (2€) ja 900 7200 (5€).

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aastast tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.