Haabersti linnaosa vanema Marek Jürgensoni sõnul on Paldiski maantee ääres elavad elanikud murelikud loomaia juures oleva liikluskorralduse üle, teatas Haabersti linnaosa pressiteenistus.

„Nimetatud piirkonnas on kehtestatud kiirusepiirang 70 km/h. Samas liikleb selles piirkonnas palju jalakäijaid sh lapsi, kelle jaoks on sellel kiirusel sõitvad autod suureks ohuks, kuna jalakäijad ei pruugi nende kiirust ning kaugust adekvaatselt hinnata," ütles Jürgenson.

"Pöördusime antud küsimuses arvamuse saamiseks PPA Põhja prefektuuri Lõuna politseijaoskonna poole, kelle teeninduspiirkonnas nimetatud teelõik asub. Vastuseks teatati, et antud teelõik kuulub liiklusohtlike teelõikude hulka, kuna seal leiab aset murettekitav arv liiklusõnnetusi," lisas ta.

Haabersti Linnaosa Valitsuse ja politsei hinnangul tekitas liiklejates segadust ka see, et Paldiski mnt-l Zoo bussipeatuse juures kesklinna mineval suunal on sõidukite liikumiskiirus 50 km/h aga linnast väljuval suunal 70 km/h.

Haabersti Linnaosa Valitsus palus Paldiski maanteel ohutuse mõttes sõidukite liikumiskiirused ühtlustada ja kehtestada kiiruspiirang 50 km/h lõigul Paldiski mnt 96a juurest kuni Haabersti ringristmikuni nii linnast väljuval kui ka linna suubuval sõidusuunal.

Tallinna Transpordiamet toetas antud ettepanekut ja oktoobrikuu jooksul tehakse vastavad liikluskorralduslikud muudatused.