Loomaaia direktor Mati Kaal ütles, et kui Veskimetsa kolides arvestati, et 10–15 aasta jooksul ehitatakse välja tegelik loomaaed, siis suveks on kulunud juba 25 aastat ja palju töid on ikka alles tegemata, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Tehnovõrkude avariisid on järjest sagedamini. Loomade tingimused on nagu Mustamäe ühiselamus.”

Loomväärsete tingimuste tagamiseks tuleks Kaalu sõnutsi loomaaeda kuue-seitsme aasta jooksul investeerida 100 miljonit krooni aastas. “Selle sajandi sees oleme saanud investeeringuteks riigilt 37,5 miljonit krooni, linnalt natuke rohkem,” nentis ta.

Märtsi alguses käisid abilinnapea Kaia Jäppinen ja loomaaiajuht muret kurtmas riigikogu kultuurikomisjonis ning kohtasid seal mõistvat suhtumist. “Kurvastuseks on ju see meie lapsik ülepolitiseeritud elu,” kommenteeris Kaal. “Kui linnas on võimul ühed ja riigis teised, võidakse hakata nagu Tatikas ja Vesipruul surnud koera üle aia loopima.”

Kuidas veerandsaja aasta möödumist Veskimetsas tähistada, pole loomaaiapere jõudnud mõeldagi, sest lisaks kultuurikomisjonis raha palumas käimisele on mõju avaldanud vägesid nõrgendav kevadtalvine viiruste hooaeg. Tähtpäeva peetakse meeles 26. juunil, mitte läbi aasta vältava sündmuste karusselliga.

“Eks me kogu aeg ju tasapisi teeme,” ütles direktor Kaal. “Elevantide maja juurdeehitus puudutab külastajat vähe, see maja läheb suveks kinni. Lumeleopardide ekspositsioon saab aasta pärast valmis.” Esimesed loomalapsed on tänavu juba ilmavalgust näinud, suurem poegimisaeg algab aprilli lõpus.