"Kui panna ennast korralikult riidesse, siis ongi tegelikult tore vaadata, mismoodi loomad käituvad sellise ilmaga ja meil on neid siseekspositsioone ka, kus saab vahepeal nina soojaks lasta," kutsus Kaal Delfi vahendusel inimesi loomaaeda uudistama.

Ka eilse tuisuse ilmaga oli loomaaeda tulnud nii mõnigi külastaja."Siin Rahumäe põhikooli üks klass käis ja veel inimesi," märkis Kaal.

Kaal ütles, et ka lumetorm Monika tembutamisega on enam vähem toime tuldud. "Ööd ja päevad küll inimesed roogivad, aga oleme ikka hakkama saanud. Öösel oli topelthulk inimesi ja kõik masinad väljas ja hommikuks oli praktiliselt kõik korras. Teed ja puurid on lumest enam vähem puhtad. Kõigepealt tegime natuke jämedamat tööd ja nüüd viimistleme siin seal," rääkis Kaal.

"Need elukad, kes meil väljas on, need ongi sellised, kelle jaoks see ilm ei ole midagi erilist ja igaühel on oma käitumisviis - kes kaabib ennast sügavamale lume varju, kes keerab näe vastu tuult jne. Igal liigil on oma reaktsioonid," kirjeldas Kaal loomaaia elanike reaktsioone ilmastikuoludele.

Kaal ütles, et jääkarud ja muskusveised naudivad praegust ilma kõige rohkem. "Jääkarud ja muskusveised on tõeliselt sillas. Muskusveised näiteks jooksevad lumehangedes nautides seda, kuidas lumi kahte lehte lendab. Jääkaru püherdab ja hullab lumes," seletas Kaal.

Soojema kliimaga harjunud loomad on tuisu ajaks tuppa pandud. "Nendele me seda võimalust ei annagi, et nad võiksid oma arvamust avaldada selle ilma suhtes."

Kolmandad on sellised, kes ei satu ilmast ei paanikasse, ega masendusse, aga ei naudi ka. "Piisonid ja pürjad ja Pržewalski hobused, kaamelid ja veel teisigi on väljas," nimetas ta.

"Vaadata oleks siin küll," kordas Kaal ja kutsus veelkord inimesi loomaaeda.