Siseminister Loodus rääkis ajalehele, et ta oli oma telefonikõnes prefekt Ester Kallakasele kinnitanud, et ei taha teda kohalt lahti kangutada.

“Ester Kallaka vallandamine või tööle jäämine sõltub sellest, mida siseministeeriumi sisekontroll tuvastab,” ütles Loodus.

Siseministri sõnul ei saa kedagi vaid ajakirjanduses ilmunu põhjal süüdi mõista või tema süütust uskuda. “Selleks tuleb teha uurimine ja sellega praegu tegeldaksegi,” lisas ta. “Vastupidisel juhul oleks tegemist näitega sellest, kuidas politseil tuleks hakata elanikega käituma: ei mingit juttu, käed raudu ja pokri. See aga ei ole õige.”

Küsimusele, kuidas jõudis ajakirjandusse väide, et siseminister soovib purjuspäi inimese surnuks sõitnud ekskomissar Ants Pajumäe juhtumi tõttu Viljandi prefekti vallandada, jäi Loodus vastuse võlgu.

“Oma teada pole ma kusagil sellist asja välja öelnud ega saagi seda teha, sest pole ju veel selge, mis toimus,” rääkis Loodus. “Küll aga olen väitnud, et kui selgub, et prefektuuris valitseb korralagedus ja politseinike seas on alkoholiprobleeme, pole juhi suhtes mingit halastust. See kehtib kõikide politseiasutuste kohta.”

Siseminister kinnitas, et selle õnnetusjuhtumi puhul, millega Pajumägi hakkama sai, on Viljandi prefektuur täiesti adekvaatselt käitunud.