“Tunnen koos Viljandi rahvaga valu ja kahetsust politseiniku süül hukkunud Erki Annoki elamata jäänud elu ja tegemata jäänud tegude pärast. Avaldan sügavat kaastunnet lähedastele,” seisab ajalehes Sakala avaldatud siseministri leinateates.

Viljandi politseiprefektuuri korrakaitseosakonna liiklusjärelevalve- ja patrulltalituse komissar Ants Pajumägi sõitis eelmise esmaspäeva õhtul purjuspäi surnuks jalgratturi.

Viljandi linna piiril Tartu tänaval esmaspäeval kell 18.30 purjus Pajumäe ametiauto Mazda 626 ette jäänud 20-aastane jalgrattur Erki suri järgmisel päeval haiglas. Pajumäel, kes oli paduvihmas teel oma suvekodust tormiga seotud teenistusülesannete täitmisele, mõõdeti pärast õnnetust 1,1-promilline joove.

Politseipeadirektor Harry Tuul vabastas Pajumäe reedel ametist. Politsei alustas tema suhtes kriminaalmenetlust.

Siseministeeriumi pressiesindaja kinnitas BNS-ile, et kohe pärast juhtunut andis minister Tarmo Loodus politseijuhile Harri Tuulele käsu viia nädala jooksul läbi distsiplinaarjuurdlus ja kanda tulemustest eeloleval esmaspäeval ette.

“Politsei on distsiplinaarjuurdluse läbi viinud ja tuvastanud, et Viljandi politseikomissar sai purjuspäi ametiautot juhtides ja avarii tehes hakkama vääritu teoga, millega rikkus politsei mainet,” ütles pressiesindaja BNS-ile.