Vähemalt Eestisse pole teateid leidmise kohta saabunud, ütles ETAle esmaspäeva keskpäeval siseministeeriumi pressiesindaja Anu Adra. Tema sõnul loodavad Leedu politseinikud masina siiski kätte saada.

Leedu politseijuhtide sõnul on Eesti siseministri auto vargusest palju räägitud ja vargad teavad hästi, et politsei teeb kõik endast oleneva selle kättesaamiseks.

Öösel vastu neljapäeva viisid vargad viisid Vilniuse hotelli Victoria peaukse eest ära siseminister Tarmo Looduse kasutuses olnud Audi A6, mille hind on 469.640 krooni.

Varastatud autos oli kaks ministeeriumile kuuluvat raadiosaatjat, kuid siseministeeriumi dokumente ega ka isiklikke esemeid masinas polnud, ütles Anu Adra.

Looduse Audi A6 1,8 Turbo Quattro kuulub AS Ühisliisingule ja on siseministeeriumi poolt kasutusrendile võetud 2000. aasta jaanuaris.

Siseminister Tarmo Looduse autojuht, kes jättis ministri auto ööseks hotelli ette ja ei viinud seda valvega parklasse, lahkus reedel omal soovil töölt. Oma lahkumist põhjendas mees sellega, et ta ei suutnud küllaldaselt hoolt kanda ministri auto eest ning lasi selle ära varastada.

Looduse autojuhil oli kaks kehtivat distsiplinaarkaristust — vilkurite omavolilise kasutamise ning ministri auto kooskõlastamata kasutamise eest.