Loodus kutsus Tuule esmaspäeval enda juurde juhtunust aru andma ning ütles talle, et sellise teo toime pannud mees oleks tulnud ametist vabastada, mitte lubada tal lahkuda omal soovil, ütles BNS-ile siseministeeriumi pressiesindaja.

Lisaks andis siseminister Loodus esmaspäeval ministeeriumi sisekontrolliosakonnale ülesande algatada teenistuslik juurdlus, mille läbiviimisel võetaks erilise tähelepanu alla politseinike õigusrikkumised nii Viljandis kui kõigis teistes prefektuurides.

Pressiesindaja sõnul peab juurdlus välja selgitama, kas prefektuurides on kõik tehtud selleks, et politseinike õigusrikkumisi ära hoida ja kas need meetmed on adekvaatsed olnud.

“Juurdlus peaks kestma ligikaudu kuu aega ning enne seda ei saa ka kedagi konkreetset karistada,” märkis pressiesindaja.

Siseminister Loodus oli esmaspäevasel kohtumisel politseijuhiga rahul, et distsiplinaarjuurdlus Viljandi politseikomissariga juhtunu osas valmis vaid kõigest nädalaga.

“Viljandi politsei on adekvaatselt käitunud ja palju räägitud politseisisest ringkaitset aset ei leidnud,” tõdes minister.

Siseminister Tarmo Loodus avaldas ka Viljandimaa ajalehes Sakala kaastunnet eelmisel nädalal purjus politseikomissari auto all hukkunud jalgratturi lähedastele.

“Tunnen koos Viljandi rahvaga valu ja kahetsust politseiniku süül hukkunud Erki Annoki elamata jäänud elu ja tegemata jäänud tegude pärast. Avaldan sügavat kaastunnet lähedastele,” seisab siseministri leinateates.

Viljandi politseiprefektuuri korrakaitseosakonna liiklusjärelevalve- ja patrulltalituse komissar Ants Pajumägi sõitis eelmise esmaspäeva õhtul purjuspäi surnuks jalgratturi.

Viljandi linna piiril Tartu tänaval esmaspäeval kell 18.30 purjus Pajumäe ametiauto Mazda 626 ette jäänud 20-aastane jalgrattur Erki suri järgmisel päeval haiglas. Pajumäel, kes oli paduvihmas teel oma suvekodust tormiga seotud teenistusülesannete täitmisele, mõõdeti pärast õnnetust 1,1-promilline joove.

Politseipeadirektor Harry Tuul vabastas Pajumäe, kes on alustatud kriminaalmenetluses süüdistatav, reedel ametist.