“Politseinikel, kes on ausad ja tahavad tööd teha, peab olema põhjus ka edaspidi oma organisatsiooni pärast uhkust tunda,” ütles siseminister Loodus teisipäeva õhtul BNS-ile.

Looduse eestvedamisel teisipäeval aset leidnud nõupidamisel tõdeti, et viimasel kahel aastal on sisekontroll karistanud keskmiselt 300 politseinikku aastas. Eelmisel aastal vallandati 53 ja sel aastal 24 politseinikku.

“Ei taha, et nende üksikute politseinike sigatsemised hakkaksid kogu politsei mainet mõjutama,” sõnas Loodus. “Korralikult tööd tegevad politseinikud peavad nägema, et politseieetikat ja seadusi rikkuvad kolleegid saavad karmilt karistada.”

Koosolekul osalejad leidsid, et on vaja tugevdada politsei sisekontrolli, panna rõhku vastutavate politseinike juhtimisalasele koolitusele ning karmistada personalipoliitikat.

“Edutamiste ja ametisse nimetamiste puhul ei tule vaadelda politseinike käitumist mitte ainult tööl. Politseinik kui avaliku elu tegelane peab olema 24 tundi ööpäevas teistele inimestele eeskujuks,” ütles minister.

Kommenteerides esmaspäeva õhtul Tallinna politseikomissari Boriss Kotjariga juhtunud, ütles minister, et sellistel inimestel pole politseis kohta.

Siseminister lisas, et kui Kotljar oleks purjuspäi töövälisel ajal avariisse sattunud veel kuu aja eest, siis oleks tema kui hea uurija karistus tõenäoliselt kergem olnud.

Politseiameti peadirektor on ametist vabastanud nii kahe nädala eest Viljandis purjuspäi jalgratturi surnuks sõitnud komissar Ants Pajumäe kui ka esmaspäeval joobeseisundis ametiautot juhtides autode kokkupõrkes osalenud komissar Boriss Kotljari.