“Tegemist on kahetsusväärse juhtumiga, mille ärahoidmine ei olene kuidagi politseipeadirektori isikust. Õnnetuse toimumine töövälisel ajal ei anna alust algatada teemat politseipeadirektori vahetamisest.” ütles Loodus ETAle.

“Hoopis rohkem olnuks võimalusi kuriteo toimepanemist, mida on purjuspäi rooli istumine, takistada perekonna liikmetel, kes mõtlematult ise purjus juhi autosse istusid ning kellest üks ka kahjuks õnnetuses hukkus,” lisas Loodus.

Traagiline õnnetus juhtus laupäeval kell 21.20 Vaivara vallas Sillamäe-Viivikonna tee 4. kilomeetril. Purjus Ida-Viru politseiprefektuuri nooremkonstaabel Igor Šatilov (32) ei tulnud toime Volvo 360 juhtimisega, sõitis teelt välja kraavi ja rullus üle katuse.

Õnnetuse tagajärjel suri saadud vigastustesse politseiniku abikaasa tädi Niina (60). Kiirabi viis teise autos olnud korravalvuri sugulase Tatjana (45) raskete vigastustega Narva haiglasse. Politseinik ja tema autos viibinud abikaasa Natalja (26) lubati pärast esmaabi andmist kodusele ravile.

Loodus on varem öelnud, et juhul kui rikkumised politseis jätkuvad, teeb ta valitsusele ettepaneku politseijuht ametist vabastada. Siseminister vähendas septembri algul alluvate puuduliku kontrolli eest Tuule palka 30 protsendi võrra kolmeks kuuks.

Siseministeeriumi siseauditi osakond viis suvel läbi kontrolli, et hinnata distsipliini tugevdamiseks ette võetud meetmete tulemuslikkust. Kontrolli tulemusena selgus, et aasta tagused meetmed distsipliini tugevdamiseks ei ole olnud tulemuslikud, sest politseiameti järelevalve vastava käskkirja üle oli puudulik.