Reformierakond, Res Publica ja Rahvaliit allkirjastavad kolmapäeval Tallinnas uue võimuliidu loomiseks lepingu, mis koostajate sõnul arvestab varasemast enam laste ja perede vajadusi.

Tallinna volikogu Res Publica fraktsiooni esimees Kaupo Reede lausus Delfile, et on koalitsioonileppega väga rahul. Sama kinnitas ka Rahvaliidu tallinna piirkonna juht Mario Sootna.

„Läbirääkimised olid väga konstruktiivsed ja vastastikku toetavad,” lausus Reede. Kõige tähtsamaks seatakse lapsed ja noored. See on ka koalitsioonileppe esimene punkt. Koos sellega kaasneb ka toetus haridusele ja huvialaringidele ning kultuurile. Eesmärgiks on multikultuurne Tallinn.

Vene kultuurikeskus saab uue koalitsioonileppe kohaselt vähem raha. „Jah, seda keskust tuleb rahastada, aga kindlasti ei rahastata seda samas ulatuses nagu oli see plaanis Savisaarel,” lausus Reede. „Ega siis ei ole lugu selles, et nüüd üldse ei tohiks neile raha anda. Linnas on palju kultuurimaju. Ega ei saa nii, et ühte kohta suunad kogu eelarve ja teised jätad alafinantseerituks.”

Linnapea koht tuleb Res Publicalt, lausus Reede. „See on ju kõige olulisem positsioon võimu vastutuse kandmise seisukohalt. Samuti kuulub meile kaks abilinnapea ja kaks linnaosavanema kohta.

Tõnis Paltsi linnapeaks saamist ei soovinud Kaupo Reede kinnitada ega ümber lükata. „Tõnis pole mulle tulnud ütlema, et: „ma tahan linnapeaks saada”. Linnapeakandidaadid selguvad neljapäevasel hääletusel. ”

Res Publical on palju väärikaid kandidaate ning nende nimed on ka meediast läbi käinud, lausus Reede. „Ma ei sooviks hetkel sel teemal spekuleerida,” lisas ta.

„Meie prioriteedid võeti arvesse, me lähme [võimuliitu] suhteliselt kergel meelel. Kui see peaks läbi minema, siis väga selgelt Tallinn võidab sellest,” lausus Mario Sootna. „Meie prioriteeti — noored — on arvestatud.”

Rahvaliidu aselinnapea on linnavarade ja maadega tegelev aselinnapea ja Mustamäe linnaosa vanem, lausus Sootna. Kes nendele kohtadele võiks asuda, ei osanud Sootna veel öelda. „See otsustakse täna ära ja homme [neljapäeval] öeldakse ka välja.

Neljapäeval umbusaldab Tallinna volikogu linnapea Edgar Savisaart.