Karini jalg lömastati sõprade uljusest autoratta ja betoonist trepiastme vahel eelmise aasta 15. oktoobri õhtul. Tüdrukul õnnestus vasak jalg eest ära tõmmata, paremat mitte, kirjutab Pärnu Postimees.

Uljalt kihutanud auto roolis oli Karini tuttav Andrus, kes üritas omasõnutsi sõita naljaviluks hästi lähedale. Kahjuks ei suutnud ta sõidukit õigel ajal pidurdada.

Andrus sai oma teo eest Pärnu maakohtult karistuseks kaks aastat vangistust, mille täitmine lükati edasi kaheaastase katseajaga. Tsiviilhagi kulude katteks ei ole Andrusele veel esitatud.

Terve aasta on arstid võidelnud Karini jala eest.

Praegu hüppab Karin kodutoas vasakul jalal ja hoiab kargud käeulatuses, sest paremale jalale toetuda ei või. Et tuleb üheksas operatsioon, oli ennegi teada, jala äkiline paistetus nihutas lõikusepäeva lähemale.

Tüdruku ema meenutab äsjast üleelamist sisemise pingega, surudes käsi vastamisi: ta kartis gangreeni nii, et süda tahtis seisma jääda.

“Parem jalg paistetas üles välja. Viga saanud ja opereeritud jalapöid oli nagu suur ümar ja kõva kummipall, üleni punane. Karinil olid valud. Sonis öösel ja hakkas unes jälle autosid nägema-kartma, nagu seda varemgi olnud,” räägib ema.

Viimane kips säärejäljendi ja tallakumerusega lebab Karini kodus laual. “Mälestuseks,” ütleb ta. Nii nagu seisab riiulil mälestuseks karikaski, mille tüdruk sai vallalt 500 meetri jooksus.

Karin ei näi väga kurvastavat, et vist kunagi ei saa ta enam sellist jooksu teha. Ta pole nukker sellegi pärast, et nelja varbaga murejalg näeb teisega võrreldes kõhn ja parajalt inetu välja ning on labajalast pisut kõver. “Peaasi, et on oma jalg. Ma ei karda uusi operatsioone ega arste. Ainus arst, keda pelgan, on hambaarst.”

Õppimine teeb nii tütrele kui emale muret. Tiina arvutab, et aasta jooksul on tulnud Karinil pidevalt puududa, vähemalt 50 korda on nad autoga Tallinna sõitnud.

Karin käib kohvikus ema vaatamas ning üle tee asuvas kohvikus nõusid pesemas, kui seal asendajat vajatakse. “Rohud on nii kallid, saan vähemalt mõnegi oma raha eest osta,” ütleb tüdruk.