"ÜKS PÄEV KÜSIB Bioloog eestlastelt: “Kuidas teile tundub, kas nimetus “Taassünni ja reformi liikumine”, mis me endale välja mõtlesime, mõjub ikka küllalt autoriteetselt?”

Kes need kaheksa meest siis ikkagi on?

Pikk on põhjalikult rääkinud kohalikust poliitilisest sasipuntrast, moslemimaailmast, mis seisab koos nii paljudest rühmitustest, kes kõik on omavahel vaenujalal. Ise ütlevad nad enda kohta „ehtsad moslemid“ ja et nad kuuluvad sunniitide hulka. Samas väidavad nad, et sunniitide organisatsiooni Hamas liikmed nad ei ole. Hamas (islami vastupanuliikumine) tahab üldjoontes sedasama mida kõik islamiäärmuslased: Iisraeli riik tuleb maakaardilt kaotada ja tuleb luua suur islamiriik. Aga Pikk sajatab, et Hamasi juhid teevad Iisraeliga koostööd Sunniitide põlised vaenlased on teine suurem usurühm Lähis-Idas – šiiidid, kelle organisatsioon Hezbollah (1982. aastal asutatud Jumala Partei) kontrollib Liibanoni-Iisraeli piiriala. Hezbollah’l olevat salajane kokkulepe Iisraeliga. Nad hoiavad piiriäärsete alade elu kontrolli all ja Iisrael neid ei ründa. (Pikk muutub lausa vihaseks, kui ta sellest räägib.) Hezbollah tegevat salamisi kokkuleppeid ka Süüria valitsusega.

Kui Süürias läks rahutusteks, siis Hezbollah saatis oma võitlejaid Süüriasse, et Süüria valitsuse strateegilisi punkte kaitsta. Paistab, justkui ei olekski Pikal ja kogu sellel kambal kedagi, kellega
nad oleks ühel meelel. Kõige suuremad vaenlased on muidugi juudid, kes tegid araablaste
alale Iisraeli riigi, ja ameeriklased, kes on juutide sõbrad. Ja Liibüa valitsus ja Süüria valitsus. Ja Prantsusmaa, kes toetab Liibanoni valitsust ja on olnud Liibanoni kolonisaator palju aastaid. Taani, kelle karikaturist pilas suurt sõnumitoojat. See nimekiri jätkub pikalt. Missugune riik järgib Koraani, nagu peaks olema õige, küsivad vangid Pealikult.
„Somaalia!“ ütleb Pealik.
„Püha taevas! See inimkaubanduse pesa, kus ei toimi ükski seadus!“