Korrakaitsepolitsei juht Joosep Kaasik märkis, et jõulupühad on üldiselt rahulikud, ent tavapärasest rohkem on liiklemist, osturetki ja külaskäike.

„Politsei peatähelepanu on eesootavatel päevadel liiklusturvalisusel ning ennekõike keskendume joobes juhtide, turvavarustuse mittekasutajate ning kiirusületajate tabamisele. Samuti püüame võimalikult paljud jalakäijad nähtavaks teha, jagades eelkõige maapiirkondades jalgsi käijatele helkureid," ütles Kaasik.

Kaasiku sõnul on turvalised jõulud paljuski igaühe enda kätes. „Jõulupühad on rahulikud siis, kui inimesed hoiavad ennast ja on ka on teiste suhtes tähelepanelikud. See kehtib nii liikluses, kauplustes, tänaval kui ka kodudes," ütles ta.

Politsei soovitab:

Sõita ohutult – jälgida liiklusreegleid, tee- ja ilmastikuolusid ning arvestada võimalike ohtudega. Eestis ei ole vahemaid, mille puhul kiiruseületamine suurt ajavõitu annaks. Parem on jõuda kohale hiljem, ent ohutult.

Autoroolis olgu kaine juht. Mõistlik on enne kokku leppida, kes seltskonna koju toob ja kui see ei õnnestu, siis tuleb auto maha jätta.

Autojuhid peavad olema tähelepanelikud pimedas liikuvate jalakäijate suhtes, jalakäijad aga võimalikult hästi nähtavad, kasutades helkurit.

Hädasolijat märgates tuleks julgelt uurida, kas tal on abi vaja ning vajadusel helistada kas politsei hädaabinumbril 110 või häirekeskusesse numbril 112.