Kõige tuntum on Kredexi renoveerimistoetus, mille raha on kahjuks otsas. Kredexi kommunikatsioonispetsialist Tarmo Seliste teatas, et kuigi toetuste vahendid lõppesid juba augustis, on nad jätkanud taotluste vastuvõttu. Selle aasta riigieelarves on planeeritud toetuse jätkamiseks 10 miljonit eurot. "Kuigi see maht on sisuliselt juba taotlustega kaetud, jätkame siiski taotluste vastuvõttu," kinnitas Seliste.

Alates toetusmeetme avamisest 2010. aasta sügisel on korterelamud investeerinud renoveerimisse rekonstrueerimistoetuse abil 58 miljonit eurot.

Kredexile esitatud 531 toetuse taotlusest soovib 93 korterelamut saada 35 protsenti, 166 korterelamut 25 protsenti ja 272 korterelamut 15 protsenti toetust. Toetust saanud majade oodatav energiasääst on 40 protsenti.

Lisaks rekonstrueerimistoetusele pakub Kredex korteriühistutele korterelamulaenu käendust.

Martin Miido majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist lisas, et tänaseks on Euroopa Liidu 2007-2013 perioodi eelarvest rahastatud meetmed lõppemas või lõppenud ning uuest, 2014 – 2020 perioodi eelarvest rahastatavad meetmed on veel väljatöötamisel.

"Kindel on see, et renoveerimistoetustega jätkatakse ka uuel perioodil, seda enam, et viimaste aastate teavitustöö on olnud tulemuslik ning inimesed tunnevad suurt huvi kodu renoveerimise võimaluste vastu," lisas Miido.

Ka mitmed omavalitsused pakuvad omalt poolt renoveerimistoetuseid, millest väike ülevaade on allpool.
http://www.tallinn.ee/Teenus-Miljooalade-restaureerimise-toetus
http://www.tallinn.ee/Teenus-Malestiste-restaureerimine
http://www.tartu.ee/index.php?lang_id=1&menu_id=2&page_id=1836
http://www.paide.ee/index.php?page=522&
http://www.viljandi.ee/et/muinsuskaitse
http://www.parnu.ee/index.php?id=1924