Kultuuripreemiate komisjoni uude koosseisu kuuluvad stsenarist ja produtsent Kiur Aarma, kunstiajaloolane ja kuraator Tiina Abel, kirjandusteadlane Irina Belobrovtseva, dirigent Eri Klas, disainiajaloolane Kai Lobjakas, etenduskunstide eestvedaja Priit Raud, muusik Riho Sibul, tõlkija Mati Sirkel, meediaõppejõud Hagi Šein, ajaloolane Marek Tamm, arhitekt Toomas Tammis, koreograaf ja lavastaja Mare Tommingas ja helilooja Helena Tulve. Kultuuripreemiate komisjoni esimees on kultuuriminister Urve Tiidus.

Koosseisu puhul on peetud silmas erinevate kultuurivaldkondade esindatust, samuti komisjoniliikmete laiaulatuslikku tegevust ja pädevust oma valdkonnas.

Komisjoni ülesanne on riigi kultuuripreemiate ettepanekute läbiarutamine ning ettepanekute tegemine valitsusele preemiate määramiseks.

Komisjoni eelmine koosseis kinnitati valitsuse poolt 2011. aasta sügisel. Sinna kuulusid Andres Alver, René Eespere, Linda Kaljundi, Anu Kivilo, Urmas Kõiv, Marju Kõivupuu, Anu Liivak, Ain Lutsepp, Mai-Ester Murdmaa, Jaan Ruus, Jelena Skulskaja, Märt Väljataga.