"Venemaa saab aru, et ta on läinud üle piiri, tal pole maailmas toetajaid. See on stsenaarium, mis on ainus võimalik normaalne stsenaarium. Pole aktepteeritav, et Euroopasse tekib juurde üks uus konfliktipiirkond," ütles Paet.

Rootsi välisminister Carl Bilt sõnas, et kriis algas aasta tagasi, kui Venemaa otsustas Ukraina vastu kaubandustõkked seada. "Unustada ei tasu, et oleme suure propagandasõja sees, Vene televisioonis külvatakse iga minut valeinfot," lisas ta.

Eile alanud Põhjala, Baltimaade ja Visegradi riikide kohtumine jätkub täna TÜ Narva Kolledžis, kus ministrid parasjagu arutavad, mida ette võtta kriisiga Ukrainas ning ka teisi aktuaalseid välispoliitilisi küsimusi ja rahvusvahelisi arenguid.

Kohtumisel osalevad välisminister Paeti kutsel kohtumisel Narvas Soome välisminister Erkki Tuomioja, Rootsi välisminister Carl Bildt, Taani välisminister Martin Lidegaard, Norra riigisekretär Hans Brattskar, Islandi välisminister Gunnar Bragi Sveinsson, Läti välisminister Edgars Rinkēvičs, Leedu asevälisminister Andrius Krivas, Poola välisminister Radosław Sikorski, Tšehhi asevälisminister Petr Drulák, Slovakkia välisminister Miroslav Lajčák ja Ungari välisminister János Martonyi.