Pärast seda, kui Siim Kallas kinnitas oma soovi presidendiks saada ja esitas oma visioonikõne, andis Marina Kaljurand Kallasele vastulöögi: tema ei kavatse pidama kõnesid, kus lähtub oma mälestusest. Taoline Refomierakonna võimalike presidendikandidaatide omavaheline heitlus oli oluline moment ja näitab, et partei esimees Taavi Rõivas ei kontrolli praegust olukorda, leiab Raadio 2 saate "Olukorrast riigis" saatejuht, kolumnist Ahto Lobjakas.

"See näitab mitte ainult midagi meie poliitilise kultuuri kohta, vaid see näitab ka seda, et Reformierakonnas, mis on juba kuu aega valmistunud Kaljuranna ja Kallase omavaheliseks surmavõitluseks, ei toimi järelikult juhatuse tasandil kokku lepitud printsiip, et kandidaadid teineteist teravalt ja mustalt ei ründa. Nad mõlemad olid kutsutud paar nädalat tagasi Taavi Rõivase juurde ja andsid selle lubaduse," rääkis Lobjakas ERRi uudisteportaali vahendusel.

"Kaljurand pole sellest kinni pidanud, mis näitab meile seda, et Rõivas teatud mõttes ei kontrolli olukorda ja sellele viitas minu arvates väga oluliselt ka Andrus Ansip, kes andis väga märgilise intervjuu kolmapäeval, kus ütles põhimõtteliselt ära ise selle, mis on tegelikult kõige olulisem - tema arvates on kõige olulisem see, et Reformierakond ei saa endale või ei tohiks saada presidendikohta. Ansip ütles muu hulgas ka seda, et Rõivasel on kohustus see asi parlamendis läbi viia ja viitas tugevalt sellele, et Rõivas pole sellel rindel seni millegagi silma paistnud," lisas Lobjakas.