"Väga raske on Reformierakonna (ja valitsuse) hingeelu tundmata hinnata peaministri vabanduse siirust. See võib olla esimene samm millegi tähtsama ja õigema suunas, aga ainult siis, kui järgnevad ka ülejäänud sammud," ütles Lobjakas ERR-i uudisteportaalile.

Ta lausus, et peaministri vabandus on oluline ja tervitatav, aga rõhutab seda enam, et see, mille eest vabandati oli vale, peab lõppema ning selle eest tuleb vastutada. "Ja hoolitseda veenvalt selle eest, et erakondade rahaasjad oleksid edaspidi ausad ja avalikud," ütles Lobjakas.

Peaminister ja Reformierakonna esimees Andrus Ansip ütles täna valitsuse pressikonverentsil Eesti rahvusringhäälingu ajakirjaniku küsimusele vastates, et ta vabandab. Raske oli aga öelda, et kas peaminister oli sealjuures ka siiras.

Ajakirjanik märkis, et Tartus ja laupäeval ilmselt ka Tallinnas avaldatakse meelt, ühiskonnategelased kirjutavad pöördumisi ning küsis, kas Ansip saab aru, miks inimesed ärritunud on.

"Pikale veninud finantskriis on lähedalt puudutanud paljusid inimesi, nad elavad ängi välju protestides, protestikirju kirjutades ja neile allkirju kogudes," avaldas Ansip arvamust.

Ajakirjanik uuris Ansipilt ka, kas too ei leia, et vabandamine puhastaks õhku ja muudaks ka võimalike seadusemuudatuste tegemise seoses erakondade rahastamisega lihtsamaks.

Sellele küsimusele oli Ansipil lühike vastus: "Jah, ma vabandan."

Küsimuse esitanud rahvusringhäälingu arvamustoimetaja Rain Kooli ütles Delfile, et tema meelest tabas küsimus peaministrit ootamatult ja kuna pärast Ansipi vastust vahetati kiiresti teemat, siis jäi vastus veidi õhku rippuma.