"Ma ei tea, mida arvavad eestlased, kuid minu seisukohast tegi Boriss Jeltsin kaks andestamatut viga," rääkis Aleksejeva Vene Delfile. Üks oli siis, kui ta alustas sõda Tšetšeenias ja teine viga oli Vladimir Putini upitamine oma järeletulijaks."

Aleksejeva meenutas, et Boris Jeltsin sai Venemaa presidendiks ajal, mil riik oli kokkuvarisemas, kui Venemaa oli näljahäda ja kodusõja äärel.

Jeltsini kiituseks ütles Alkesejeva, et tema julge ja loov tegevus aitas kodusõda vältida. Ta nimetas asjaolu, et Jeltsin kutsus majandusreforme läbi viima noore Jegor Gaidari, regioonidele andis aga palju iseseisvust.

Aleksejeva nimetas Jeltsini suureks saavutuseks Nõukogude Liidu kokkuvarisemist, millest oli võimatu lihtsalt läbi tulla. Sellepärast oli Aleksejeva enda sõnul ka üks nendest, kes algatasid Jeltsinile ausamba püstitamise Jekaterinburgi, linna, kus ta õppis ja alustas oma karjääri.

"Igal poliitilisel liidril võib olla häid ja halbu külgi, aga igaüks peab ise otsustama, mida tema süda Jeltsini vastu tunneb," lausus Aleksejeva.

Kolmkümmend üheksa Eesti ühiskonnategelast ja ettevõtjat esitasid täna ettepaneku jäädvustada Venemaa esimese presidendi Boriss Jeltsini panus Eesti taasiseseisvumisesse mälestusmärgiga.

Täna saanuks Boriss Jeltsin 81-aastaseks.