"Kui Ivi Normetil on läbirääkimistel samad volitused kui Hanno Pevkuril, kui tal on õigus midagi otsustada ja kokku leppida, siis see sobib meile ka," ütles Delfile arstide liidu esindaja Katrin Rehemaa.

“Ainult haiglate liidu ja arstide liidu vahel läbirääkimistega jätkamine töötülile lahendust ei too, sest arstide ootuste täitmine ületab haiglate otsustuspädevust ja haigekassa eelarve võimalusi. Leppeni jõudmiseks on vältimatu riigi esindaja osalemine läbirääkimistes. Iga järgnev streigi päev tuleb patsientide tervise arvelt ja seetõttu peaksid nii streikijad kui ka riik näitama üles head tahet, et võimalikult kiiresti kokkuleppeni jõuda,” ütles haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule.

Sotsiaalminister kohtub arstide esindajatega ministeeriumis

Täna kell 14 koguneb sotsiaalministeeriumis ministri poolt kokku kutsutud tervishoiutuleviku töörühm, kus arstide liidu poolt on oma tulekust teatanud Andres Kork, Andres Lehtmets, Katrin Rehemaa ja Toomas Kariis.

Ministri sõnul on esimese kohtumise eesmärk kaardistada kõikide osapoolte ettepanekud tervishoiusüsteemi arendamiseks. „Eelmisel nädalal kutsusin haiglate esindajaid, tervishoiutöötajate ühinguid ja teisi partnereid osalema oma esindajate kaudu töörühmas, mis arutab Eesti tervishoiu ees seisvaid väljakutseid ning otsib lahendusi,“ ütles sotsiaalminister. „Töörühma ees seisab mahukas töö, et ühise laua taga otsida vastuseid, kuidas Eesti patsientidele parimat arstiabi pakkuda nii täna kui ka tulevikus,“ lisas Pevkur.

Töörühma eesmärk on haiglavõrgu ja sellega seonduvate esmatasandi tervishoiu, kiirabi, õendusabi ning hooldusravi arengusuundade ülevaatamine ja haiglavõrgu tulevik. Samuti vajavad arutelu haiglate poolt pakutavad teenused ja valmivad arstlike erialade arengukavad ning tervishoiutöötajate koolitustellimuse tulevikuvajadus aastani 2020.