"Lippmaa ütles, et tal ei ole presidendiametit mingil juhul vaja," ütles Koonderakonna esimees Märt Kubo neljapäeval BNS-ile. "Aga samas kui keegi ütleb, et ta mingil juhul ei taha, siis võib öelda, et ta natuke ikka tahab."

Kubo sõnul on Lippmaa Koonderakonna asutajaliige ning erakonna juhatuse hinnangul võiks ta lisada värvi presidendikandidaatide üldisele paletile.

Ta lisas, et ka ühe kandidaadina mainitud Tiit Vähi oli selles küsimuses üsna skeptiline, olles hõivatud Ida-Virumaal eduka ettevõtte juhtimisega.

Tõsisem "madin" läheb lahti kunagi tuleva aasta talvel-varakevadel ja Koonderakond esitab oma kandidaadid kindlasti, kuna muidu võib jääda mulje, nagu opositsioonil neid ei olekski, lausus Kubo.

Koonderakonna juhatus arutas kolmapäeval võimalike presidendikandidaatidena endisi peaministreid Tiit Vähit ja Mart Siimanni ning partei üht asutajaliiget akadeemik Endel Lippmaad.

Erakond ei kinnitanud veel ühtegi presidendikandiaati ja võtab lõpliku seisukoha presidendivalimiste kampaania alguseks.

Mõõdukad teatasid erakonna esimehest Andres Tarandist kui oma presidendikandidaadist juba mullu sügisel, sidudes kohalike omavalitsuste valimise kampaania osaliselt järgmise aasta presidendivalimistega.

Isamaaliidu presidendikandidaat on riigikogu aseesimees Tunne Kelam.

Reformierakonnal on neli presidendikandidaati: erakonna esimees Siim Kallas, riigikogu esimees Toomas Savi, riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Toomas Vilosius ja justiitsminister Märt Rask.

Vastupidiselt valitsusparteidele ei kavatse opositsiooniline Keskerakond lähikuudel nimetada oma partei presidendikandidaate.

Presidendivalimised on Eestis 2001. aasta sügisel.