Viljandi Lions-klubi president Urmas Suik ütles Sakalale, et kõigil liikmetel lasub kohustus maksta niinimetatud peamaja maksu, mis ulatub 900 kroonini aastas.

“Kui see on tasutud, on kõik korras, sõltumata sellest, kui aktiivselt liige klubi tegevusest osa võtab. Looduse võlg kasvas juba 2000 kroonini,” rääkis ta.

Suigi andmetel tuletati Loodusele võlgnevust ja koosolekute pidamise aegu mitu korda meelde, kuid ta ei reageerinud.

“Näotu oli see, kuidas klubi kunagine president lubas mitmel korral oma osa ära maksta ja kohale tulla, kuid ei teinud seda ikkagi,” sõnas Suik. “Paljudel napib aega ja võib-olla ka raha, aga sellisel juhul on võimalik asjad viisakalt lahendada. Näiteks astus meie asutajaliige Heiki Raudla Tallinna tööle minnes ise klubist välja.”

Tarmo Loodus põhjendaski klubi tegevusest kõrvalejäämist tiheda nädalaplaaniga. Tal on pealinnas täita Isamaaliidu peasekretäri kohustused ning lisaks on ta Viljandi linnavolikogu liige.

“Nädala sees olen kogu aeg Tallinnas ja selle kõrvalt ei jää lihtsalt aega,” tunnistas Loodus. “See, et ma ise klubist pole lahkunud, on ehk lihtsalt lohakuse küsimus.”

Võlga pidas Loodus kahetsusväärseks ja ta kinnitas “Sakalale”, et maksab selle ära.

“Oma asjad tuleb korda teha,” nentis ta. “Õigupoolest polegi suurt vahet, kas inimene arvatakse liikmete hulgast välja või ta läheb ise. Selge on see, et ajanappuses inimesel pole mõtet ennast nimekirjas hoida. Ja kui aega uuesti tekib, on ju võimalus klubiga taas ühineda.”

Heategevuslikud Lions-klubid tegutsevad kogu maailmas ja nende keskus asub Ameerikas. Viljandi Lions-klubisse kuulub 24 meest, kelle hulgas on ettevõtjaid, poliitikuid, ametnikke ja kooliõpetajaid. Viljandimaal on klubi veel Suure-Jaanis, Abjas ja Kolga-Jaanis.