Linter selgitas oma lahkumist sellega, et ta on mõned korrad kaitsepolitsei kohtusse kaevanud, sest teda jälitatakse pidevalt, tema tegemisi salvestatakse ja talle esitatakse erinevaid kaebusi, kirjutas venekeelne Delfi.

Kaitsepolitseiga tülitsemise tagajärjeks oli maksu- ja tolliameti teravdatud huvi Linteri äride vastu, mistõttu tema kolmest firmast üks lõpetas töö ja teised kaks töötavad kehvalt, sest maksu- ja tolliamet ei lase neil rahulikult töötada.

Moskvas töötab Linter konsultandina mitmete organisatsioonide juures, mis tegelevad inimõigustega Balti riikides. Üheks organisatsiooniks, millega ta on tihedalt seotud, on "Maailm ilma natsismita", mis on ära märgitud ka kaitsepolitsei aastaraamatus. "Arvan, et see on efektiivne vahend, seetõttu ongi ebasõbralikke jõude, kes esitlevad meid nagu ohtu millelegi," lausus Linter.

"Maailm ilma natsismi" juhatuses vastutab Linter kontaktide eest Euroopa antifašistidega. Raha ta selle eest ei saa. Aga elab ta sellest, et nõustab erinevaid organisatsioone, mis maksavad talle "grandirahasid". Ta ei tahtnud lähemalt kommenteerida, millised need organisatsioonid on.

Eesti on Linteri sõnul tupikus olev riik, mida juhib kuritegelikku poliitikat ajav valitsus, mis rikub kogu aeg moraaliseadusi, tekitab pidevalt ühiskondlikke probleeme ja õhutab rahvastevahelist konflikti.