"Näiteks Tallinnas endise teenindusmaja, nüüdse hotell Tallink City ees, on juba aastaid tegutsenud mitteametlik, linna maal asuv taksopeatus ainult Tallink taksodele. Möödunud aastal ilmus liiklusteenistuse direktori Mati Songisepa kooskõlastusel peatust keelava märgi alla teatetahvel, mis annab märku, et peatuda tohivad ühissõidukid ja tellitud taksod," rääkis Aare Delfile.

Samuti on ilma igasuguse ametliku kooskõlastuseta Stockmanni Kaubamaja peaukse kõrvale, linna maale, paigaldatud ametlikult registreerimata teatis, mis annab märku, et tegemist on taksopeatusega seitsmele Tallinki taksole, sõnas Aare.

Eile toimunud Tallinna volikogu korrakaitsekomisjoni istungil tõdes linnatranspordi osakonna juhataja Ruth Pärn, et linnaametnikud on küll püüdnud selgust saada, kes on ebaseadusliku teatetahvli lasknud paigaldada, kuid mitte ühtegi kirjaliku jälge pole linaametitest leitud, sõnas Aare.

"Kogu tõde pidi teadma linna liiklusteenistuse direktor Mati Songissepp, aga tema on peale korruptsiooni kahtluse saamist haiguslehel ja selgus tänaseni saamata," märkis volinik.

"Tallinna linnas on teatud kord avaliku (kasutamiseks kõigile kellel vastav taksoteeninduse luba) taksopeatuse tähistamisel või peatuse rendile andmisel. Seni teada oleva põhjal võib järeldada, et kirjeldatud juhtudel on ametnikud talitanud oma suva järgi, eelistades ühte taksofirmat teistele," nentis Aare.