Jutt käis mõistagi kurikuulsaks saanud Põhja-Tallinna linnaosa juhtide Karin Tammemäe ja Priit Kutseri "teavitusplakatitest" ja linnapea Edgar Savisaare Hiiu staadioni suurejoonelise avamise reklaamist. Hukkamõist ja tagastusnõue sai osaks ka endisele Tartu linnapeale Urmas Kruusele sporti propageeriva plakati eest.

Teemat on korduvalt tõstatatud juba alates plakatide ilmumisest mullu sügisel, kuid linna esindajate hinnangul oleks ennatlik mingeid järeldusi teha, kuna "materjalid jõudsid meediasse taaskord enne kui linnakantseleisse."

Linna avalike suhete juht Ain Saarna ütles, et nende materjalidega, ehk erakondade järelvalve komisjoni ettekirjutusega, et raha tagastataks, alles tutvutakse. Saarna andis selgelt mõista, et mingeid seisukohti oodata ei ole, sest abilinnapead pole veel teemaga kursis.

Milleks vastata poliitilistele küsimustele?

Üks ajakirjanik küsis, kas mõnel linnavõimu esindajal ehk juhtunu pärast häbi ei ole. "Ei saa neid panna positsiooni, kus nad peavad põlve maha panema ja ütlema, et neil on jube häbi, kui nad pole tutvunud," vastas sellele Saarna.

Kui teised ajakirjanikud samal teemal vastuseid saada üritasid, küsis Saarna: "Kas abilinnapead soovivad vastata poliitilistele küsimustele?" jätkates: "Neile küsimustele tulevad vastused pisut teistel aegadel."

Lõpuks avanesid siiski Kesklinna linnaosa vanema Mihhail Korbi häälepaelad: "Ma ei saa aru, kust tuleb probleem, et kohalike teavitamisele kulutatud raha on valesti kulutatud raha. Reklaamis nad ei esinda mitte ennast, vaid linna. Ma küsiks ka riigi käest päris paljude reklaamide kohta, mida teeb näiteks integratsiooni sihtasutus või mis reklaamid finantseerib kultuurkapital. Mul on ka päris palju küsimusi! Huvitav, et Tallinna kohe märgatakse, aga mis teeb riik, jääb kõrvale. Miks riigi poolt kuulutatud raha kohta ei küsita, seda juhib küsita?"