Täna pärastlõunase seisuga oli Delfi kümne kõige loetuma loo kommentaariumis kokku 6 kirjutist, mis pärinesid linnavalitsuse arvutitest.

Võrdluseks võib tuua, et näiteks ainuüksi 13. märtsil avaldatud artikli „DELFI VIDEO: Savisaar: minu ja Toobali kirjavahetuse lekkimine on "normaalne" kommentaariumis leidub kaks korda rohkem sissekandeid, mis pärinevad linnavalitsuse arvutitest.

Tänasest päevast võib ühe linnavalitsuse netikommentaatori stiilinäite tuua loo „Keskerakond on Tallinnas teel napi valimiskaotuse poole“ kommentaariumist:

mari, 22-04-2013 14:40
ma ei saa aru, milles on probleem. Pole probleemi, las kesk võidab, pole siiamaani midagi hullu juhtunud ei juhtu ka edaspidi.

Võttes arvesse keskerakondlastest linnaametnikest kommentaatoritele omast retoorikat, siis võib arvata, et eelmainitud artikli kommentaariumis võttis sõna veel nii mõnigi linna palgal olev arvaja, kes ei kasutanud selleks oma tööarvutit.

Eesti Ekspress kirjutas eelmisel nädalal, et Tallinna keskerakondlikud ametnikud teevad kolmetunniseid valveid uudiseid jälgides ja parteile meelepäraseid kommentaare kirjutades.

Tänavu on linnakantseleist esimese kolme kuu jooksul Delfisse saadetud üle 3000 kommentaari. Mullu oli neid 12 630, aga kõige tõsisem kommenteerimisaasta oli 2008 – 17 635 kommentaari. See arv pole mõistagi täielik, sest nädalavahetustel kommenteerivad tublid ametnikud kodust.

Abilinnapea Kalle Klandorf nimetas ametnike poolt kommentaaride kirjutamist mitte parteiliseks teavitustegevuseks, vaid „oma seisukohtade kaitsmiseks“.

Võib arvata, et kommentaariumides „oma seisukohtade kaitsmine“ ei ole omane ainult Keskerakonna aktivistidele, vaid sama kaliibriga poliitilisi avaldusi pannakse teele ka näiteks erinevatest riigiasutustest, mille tuumik on mehitatud reformierakondlaste või IRLi liikmetega.