Leiten esitas avalduse oma töölepingu lõpetamiseks tänavu 31. augustist seoses asumisega Eesti Kontserdi juhiks. Leiteni kolmeaastane ametiaeg Eesti Kontserdi direktorina algab 1. septembril, vahendab BNS.

Tallinna kultuuriväärtuste amet kuulutas augusti alguses välja avaliku konkursi Tallinna Filharmoonia direktori leidmiseks, avaldusi saab esitada 31. augustini.

Jüri Leiten on olnud alates 1999. aastast Tallinna Filharmoonia direktor, kolm aastat enne seda oli ta samas direktori asetäitja. Ta on töötanud interpreedina paljudes orkestrites, teiste seas Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris. Leiten on lõpetanud Tallinna muusikakeskkooli trompetisolisti ja -pedagoogina ning täiendanud end neli aastat Leningradi konservatooriumis.

Eesti Kontserdi direktori ülesanne on vastutada riigi etendusasutuste tegevuse eest. Samuti täidab direktor Eesti Kontserdi loomingulise juhi ülesandeid.

Mullu 1. septembril asus Eesti Kontserdi kohusetäitjana tööle Marko Lõhmus, kes vahetas välja rahvusooperit Estonia juhtima asunud Aivar Mäe.

Lõhmus töötas enne Eesti Kontserdi juhi kohusetäitja kohale asumist kolm aastat kultuuriministeeriumi muusikanõunikuna, enne seda oli ta Pärnu linnaorkestri direktor.