Tamm rõhutas linnavalitsuse pressikonverentsil, et teetööd saavad õigel ajal valmis. Delfi küsimusele selle kohta, kas rohkem kui nädalane tööde seisak ka projekti üldmaksumust suurendab, vastas Tamm, et summa suureneb kuni 40 000 euro võrra.

"Eelarve suureneb 30-40 000 euro võrra, kuid 26-miljonilise eelarve juures pole see märkimisväärne summa," ütles Tamm. Pärnu maantee teetööd saavad tema kinnitusel valmis 1. novembril, lõik Vabaduse väljakust Vineeri peatuseni aga 1. septembril.

Tamme sõnul oli seisak tingitud sellest, et töö teostajal tekkis kahtlus pinnase kandevõime osas ja selle uurimiseks telliti analüüsid. Kuigi analüüside otsused saabuvad Tamme sõnul täna õhtuks, siis oli eile juba väidetavalt selge, et töödega saab täna objektil edasi minna. Seetõttu ka täna ehitustöid seal Tamme väitel uuesti alustatigi.

Tamm kinnitas korduvalt, et seisaku tõttu tööde valmimistähtaeg ei pikene, kuna tööde teostaja peab selliste olukordadega alati arvestama. "Töövõtjale on see mõningane risk, millega tuleb arvestada," ütles Tamm. Tamm viitas võimalustele, et ajanappuse tekkides on ehitajal võimalik töid teha ka ju nädalavahetustel.

Kuigi varasemalt on viidatud, et uute analüüside vajadus viitab linna poolt korralike geodeesiauuringute tegemata jätmisele, siis Tamme sõnul see nii ei ole. Linnatranspordi juht ütles, et eelprojekti käigus tehti puurimised iga 300 meetri tagant, nagu tavapraktika ette näeb.

"See, et oli vaja teha lisauuringuid, ei saa tulla üllatusena, kuna kõik ehitajad peaksid sellise olukorra tekkimise võimaluse kohta teadma," ütles Tamm.

Linnavalitsusest öeldi Delfile esmaspäeval, et eksperdid teevad otsuse tööde edasise jätkamise osas pärast proovide tulemuste teadasaamist kolmapäeval.

Tallinna linnatranspordi AS-i avalike suhete juht Sirje Roht ütles esmaspäeval EPL-ile, et trammitee ehitusel ilmnesid kahtlused aluspinnase kandevõimes ning sobivuses uute, senisest raskemate trammide kasutuselevõtu jaoks.

"Reedel võeti sealt pinnaseproovid ja tehakse täiendavad pinnase-uuringud, mille tulemustest saame teha tehnilised järeldused ning edasistes töödes neile toetuda. Kõik praeguste uuringutega seonduv ei muuda lepingutega fikseeritud ehitustööde lõpptähtaegu. Esimesed rööbaste tarned saabuvad mai lõpus, kuid enne rööbaste paigaldamist on vaja veel ära teha palju tööd," sõnas Roht.