„Paistab, et hapukurgihooajal on linnavalitsuse suvepäevadest tehtud suurem number kui asi väärt. Suuremad asutused on ikka korraldanud oma töötajatele üritusi. Seekordsed suvepäevad õnnestusid kõigiti. Hoolimata täna ajakirjanduses peasündmusena suureks puhutud vahejuhtumist,” ütles linnasekretär Toomas Sepp, teatab linna pressiteenistus.

Toomas Sepp on palunud öises intsidendis osalenud linna allasutuse kolmel töötajal kirjutada seletuskirjad, millest selgub, et pärast südaööd toimus tüli, mille käigus tekitati kohalike elanike poolt kahele linnaametnikule vigastusi.

„Juhtumid, kus tuleb tegemist teha agressiivselt käituvate kodanikega, on igale üritusekorraldajale väga ebameeldivad ja kahetsusväärsed. Ei õigusta kumbagi osapoolt ja tüliga tegeleb politsei, ” lisas Toomas Sepp.

Linna suvepäevad toimusid järjest juba seitsmendat korda ja neid on korraldatud iga linnavalitsuse ajal, olenemata linna valitsevast koalitsioonist.

„Väär on tublide linnaametnike pidu märgistada poliitilise sündmusena. Linnavalitsuse suvepäevad on mõeldud kõigile töötajaile koos oma pereliikmetega. See on igapäevast ja rasket tööd tegevate inimeste pidu ja puhkus, milleks ka meil on õigus,” ütles Sepp.

Ka ürituse korraldanud OÜ Filisart juhi Anneli Parksepa sõnul olid suvepäevad emotsionaalsed, sisukad ja pakkusid osalejatele siirast rõõmu. „Tänases SL Õhtulehes on suureks puhutud kahetsusväärne intsident. Võin kinnitada, et nende suvepäevade idee meeldis osalejatele ja pidu õnnestus igati, vaatamata tilgale tökatile meepotis,” kinnitab Parksepp.

Tallinna linnavalitsuse suvepäevadel osales koos korraldajatega kokku 431 inimest. Kutsutud olid Tallinna linna ametiasutuste töötajad koos oma pereliikmetega, samuti linnavalitsuse endised töötajad.

Korraldajate hinnangul jäid kõik osalejaid üritusega rahule, neile ei laekunud mitte ühtegi kaebust.

Ürituse korraldajad vabandavad Karepa inimeste ees kohati liiga valjuks paisunud muusika pärast.