"Me oleme taas olukorras, kus nn valged erakonnad vaidlevad omavahel, mis asutus või milline ametnik peaks Savisaare sigadusi uurima," muigas Kross. "Ma pakun välja, et võiks neile Keskerakonna ametnikele, kes praegu üles tunnistavad, millised skeemid, vargused, salatehingud ja erisoodustused Tallinnas teostatud on, jäävad vangi saatmata. Lühidalt, mina olen nõus pattu kahetsevatele savisaarlastele amnestiat lubama, kuivõrd suure tõenäosusega on nende kuritegevus seotud erakondliku survega ja tehtud sundseisus olles. Tõsi, mina saan lubada ainult poliitilist amnestiat, aga ma olen kindel, et puhtsüdamlik ülestunnistus toob kaasa ka prokuratuuri armulikkuse."

Kross lisas: "Ja edasi soovitan valismiskampaanias tegeleda programmide ja ideede ja vähem tühikargamisega. See, kes peaks Savisaare honorari asja uurima, ei ole Tallinna arengu seisukohalt absoluutselt kõneväärt teema. Igale mõtlevale inimesele on niikunii selge, et mitte keegi ei hinda tegelikuilt Savisaare ühte tähemärki 1 euro vääriliseks. See on 15 korda kõrgem kui Eesti tippkirjanike kõige suuremad senised honorarid. Ja kõik teavad ju, et Savisaar ei oska kirjutada. Mida siin enam uurida on?"

Krossi arvates on Tallinna seisukohalt oluline, kuidas on kokku pandud linna eelarve ja miks linnal jääb saamata miljoneid eurosid investeeringuid.

"Oluline on küsimus, miks läheb Keskerakonna võim igale Tallinna perekonnale saamata tuludena aastas maksma umbes 1000 eurot. Oluline on küsimus, miks Savisaar ei too Tallinna investeeringuid, kui ta on nõnda osav leidma isiklike kirjastamislepingute rahastajaid," lausus Kross.