Reformierakonda kuuluv Jaadla rääkis ajalehele Virumaa Teataja, et samba Rakverre püstitamisest oli juttu möödunud aastal Rakvere Vallimäel toimunud vabadusvõitlejate üleriigilisel kokkutulekul.

Vabadusvõitlejad küsisid Jaadla sõnul linna seisukohta enne Lihulasse paigutamist Pärnust eemaldatud samba Rakverre püstitamise osas.

“Linnapeana polnud ma selle vastu. Pidasin silmas, et see sammas tähistas ühe ajalooperioodi kannatusi ja väärtustas mehi, kes on ajaloos niigi palju kannatanud ning vähe tunnustatud. Soovitasin vabadusvõitlejail välja mõelda, kuhu võiks samba Rakveres panna, ning see linna arhitektiga kooskõlastada,” ütles Jaadla.

Vabadusvõitlejate liit pakkus ühe variandina nii tammikut kui ka seda, et sammas võiks asuda Ausambamäel vabadussamba ja punasamba vahel, aga protsess jäi talvel soiku. “Ju oli Lihula poolt siis samba saamise soov tugevam,” nentis Jaadla. Ta tunnistas, et see mälestusmärk oleks võinud rahulikult Rakveres olla.

Samba maha võtmise kohta lausus Jaadla, et seda oleks saanud ka mõistlikult korraldada. Linnapea lisas, et ausamba eesmärk oli väärtustada Sinimägedes ja mujal Eesti eest võidelnud meeste panust.