Eile veeti Jõhvi kesklinnast lund minema - see on ka ainus plaaniväline heakorratöö, mida enne vabariigi aastapäeva vastuvõttu siin tehakse, kirjutab Põhjarannik.

"Mingit potjomkinlust ei tule," teatas Jõhvis kommunaalküsimuste eest vastutav abivallavanem Priit Kesler, kes peatsele Jõhvis toimuvale presidendi vastuvõtule vaatamata viibib puhkusel ning tegeles eile oma maakodus hoopis küttepuude lõhkumisega. "Ajad on teised. Lund ehk viime natuke vähemaks. Ühtegi lisakrooni tänavate heakorraks aga selleks puhuks ette pole nähtud," sõnas Kesler.

"Jamaga me ei tegele - lund ei värvi ja loosungeid ka üles ei pane, ega praegu pole mingi nõukogude aeg," vastas ka Narva linnapea Tarmo Tammiste küsimusele, kas enne paraadi läheb suuremaks linna vuntsimiseks. Tammiste isegi ärritus kergelt. "On mõned kokkulepped paraadi korraldava kaitseministeeriumiga ja need kohustused, mis linnal on, me täidame," lisas ta.

Politsei on nii 23. kui 24. veebruaril Narva ja Jõhvi tänavatel tavalisest suuremate jõududega, kuna on eeldada, et linnadesse saabub siis rohkem rahvast kui tavaliselt, sõnas Narva linnapea nimekaim, Ida politseiprefektuuri korrakaitseosakonna Ida politseiprefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar Tarmo Tammiste. Mujalt prefektuuridest jõude küll appi ei tooda, ent kuna külaliste seas on ka välisdiplomaadid, on abiks kolleegid julgestuspolitseist.

"Kuid politseiteenus ei halvene - tavapärased patrulljõud on väljas ning väljakutsed saavad teenindatud. Kõigile rikkumistele reageeritakse, mingeid provokatsioone korraldada pole mõtet," lausus Tammiste.