Täna toimub Lahtis Lahti Suurhallis Soome Keskusta 73. kongress, millest võtab osa enam kui 4500 delegaati ja külalist. Kongressil viibib ka Eesti Keskerakonna delegatsioon, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Kongressil esines kônega Eesti Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kes vôrdles Soome ja Eesti Keskparteide arengukäiku ning kaasaega.

"Soome Keskerakond on juba 105 aastat vana, seega on tegu küpse parteiga. Eesti Keskerakonnal saab peatselt täis 20 aastat. Môlemad oleme rahvaparteid, môlemad püüame hoolitseda inimeste eest, oleme oma maal suurimad ja tugevaimad erakonnad", ütles Savisaar.

Keskerakonna esimees pidas väga tähtsateks 2011. aasta kevadel mõlemas riigis toimuvaid parlamendivalimisi. "Peaeesmärk, et need valimised läheksid hästi ja mõlemad parteid vôidaksid juurde uusi toetajaid. Mõlemas riigis on rahva käsi käinud just siis kõige paremini, kui valitsusvastutust on kandnud keskerakonna poliitikud", tôdes Savisaar.

Savisaar tänas pikaajalise koostöö eest Soome Keskerakonna esimeest ja praegust Soome peaministrit Matti Vanhaneni, kes uuesti partei esimeheks ei kandideerinud. Savisaar meenutas paljusid kohtumisi Vanhaneniga nii Eestis, Soomes kui ka mujal Euroopas ning iseloomustas lahkuvat esimeest kõige paremast küljest.