Linnaosade kaotamist puudutav küsimus on sõnastatud nii, et inimene peab otsustama, kas ta on haldusreformi poolt või vastu. Linnaosade kaotamise kohta ei ole küsitluse juures sõnagi.

Kella poole kaheteistkümneks hommikul oli vastanuid 2073, kellest 77 protsenti oli haldusreformi vastu.

Oma arvamust saab avaldada aadressil http://www.tallinn.ee/haldusreform/ või vajutades lingile SIIN

Küsitluspunktid asuvad ka Mustamäe linnaosa valitsuses Tammsaare tee 135, Nõmme linnaosa valitsuse teenindussaalis Jaama 1, Kesklinna linnaosa valitsuse teenindussaalis Nunne 18, Kesklinna linnaosa valitsuse rahvastikuregistris ja sotsiaalhoolekande osakonnas Pärnu mnt 9, Kesklinna sotsiaalkeskuses Liivalaia 32 ning Tallinna linnavalitsuse teenindussaalis Vabaduse väljak 7.

Lisaks linnaosavalitsustele on küsitluspunktid avatud ka linnaosade suuremates kaubanduskeskustes.

Kui haldusreform Tallinnas läbi viidaks, siis tekiks tänase kaheksa poliitilise linnaosavalitsuse asemele kümme elanikele teenuste pakkumisele keskenduvat teeninduskeskust. Reform annaks kokkuhoidu ja Tallinna juhtimine muutuks apoliitilisemaks.

Liitumine lähivaldadega võimaldaks korda saada ühistranspordi, ehitada paremaid teid ning arendada koolivõrku ja ehitada lasteaedasid lapsevanemate vajadustest, mitte valla ja linnapiiridest lähtuvalt. Pikki aastaid vaid paberil seisnud haldusreform saaks lõpuks ometi hoo sisse ja muudaks elu Eestis paremaks.

Küsitluse viib läbi Tallinna Linnakantselei.