21. mail 2014 avatud Tallinna munitsipaalkauplus hakkab kandma nimetust "LI PO Linnapood" ning nimetuse graafilisest kujutisest ja reklaamlausest "Tallinna soodsaim ostukorv!" saavad Tallinna linnapoe sümbolid.

Tallinna ettevõtlusamet leiab, et kombineeritud märgi "LI PO Linnapood" ja reklaamlause "Tallinna soodsaim ostukorv!" registreerimine kaubamärkidena on vajalik selleks, et tagada kaubamärkide eesmärgipärane kasutus ja vältida nende kasutamist avalikkust eksitaval viisil.

Kaubamärgina registreerimine tähendab, et teised jaemüügiettevõtted ei saaks enam ennast reklaamida Tallinna kõige soodsama ostukorvi pakkumisega.

Kombineeritud märgi "LI PO Linnapood" ja sõnamärgi "Tallinna soodsaim ostukorv!" registreerimine kaubamärkidena maksab 994,66 eurot.

Vastavat linnavalitsuse korralduse eelnõu arutab Tallinna linnavalitsus homme.

Rimi on skeptiline

Säästumarketi kaupluseid pidav Rimi kaubanduskett on Tallinna soovi suhtes skeptiline. Kaubamärgi õiguskaitset ei saa vastavalt kaubamärgiseadusele reklaamlause, millel puudub eristusvõime ning mis võib oma olemuselt tarbijat eksitada, ütles Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

"Antud juhul on tegemist faktiväitega, mis ei oma eristusvõimet ning mis igal ajahetkel ei pruugi tõele vastata. Sellise väite sisu peab tuginema konkreetsetele tõenditele ning olema kooskõlas tarbijakaitseseadusega," kommenteeris Bats.

Rimi viib tema sõnul regulaarselt läbi ostukorvide võrdlusi erinevates kauplustes ning suudab seetõttu kinnitada ja tõendada, et Säästumarketi ostukorv loetletud toodete osas on soodsaim.

"Pigem arvame, et Lipo reklaamlause kaubamärgina õiguskaitset ei saa. Puhul, kui see neil siiski õnnestub, peaksid nad seda kasutades suutma tõendada selle väite tõepärasust just nii, nagu meie seda teeme," lisas Bats.